Personeel in Utrecht: De Talentpool Utrecht - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

De Talentpool Utrecht

Utrecht Talentpool

De Talentpool Nederland start in 2024 een nieuwe regionale talentpool in Utrecht. Personeel gezocht in Utrecht? Alleen al vanwege de lage kosten is De Talentpool heel interessant.

Een gedeelde talentpool in de regio

Op dit moment zijn er 250 actief werkzoekenden ingeschreven in De Talentpool West-Friesland. Aangesloten bedrijven in West-Friesland mogen daar onbeperkt personeel uithalen voor één euro per dag. Of zoek je een baan bij jou in de buurt?

‘Het is zo fijn dat je zelf gevonden wordt. Dat is echt wel een positieve ervaring. Een geluksmomentje.’

‘Ik heb me ooit ingeschreven bij De Talentpool na een afwijzing bij een andere sollicitatie. Sindsdien kreeg ik mail met vacatures.’

Leonie Borg – finance assistant Dayes Europe BV

Doe mee met De Talentpool Utrecht

Wat in West-Friesland kan, kan toch ook in Utrecht?

Werk ook samen met andere bedrijven in Utrecht voor personeel in je eigen regio. Want nieuw personeel woont om de hoek. Alle samenwerkende bedrijven maken afgewezen sollicitanten attent op die samenwerking en een gedeelde talentpool.

Bij circulair recruitment maken we gebruik van de personen die overblijven na een procedure: die worden hergebruikt. En niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook bij andere organisaties.

Maak gebruik van het verborgen potentieel op de arbeidsmarkt

‘We hebben veel succes in de profielen die we hebben kunnen zien. De inhoud van de pool verraste me. Ik was verbaasd dat alle profielen wel vertegenwoordigd zijn in de pool. Voor elk type functie zit er wel iemand in de pool.’

Saskia Kraakman – personeelsadviseur Ursem Modulaire Bouwsystemen

In ons land en in onze eigen regio’s is meer dan genoeg capaciteit, kennis en kunde aanwezig om al onze vacatures mee in te vullen. Je moet alleen wel een aantal vaste patronen gaan loslaten.

Samenwerking, openheid en transparantie zijn bij ons de nieuwe ingrediënten van het werven van personeel.

Bouw samen met anderen in de regio een gedeelde talentpool

Innovatie is de enige manier om met de toenemende krapte om te gaan; er zijn creatieve oplossingen nodig. Als je samen met anderen een uitgebreide talentpool bouwt, heeft dat grote voordelen voor iedereen.

Rolan Robotics heeft succes met De Talentpool en vindt dus een nieuwe collega. De HR manager is positief over deze manier van personeel vinden want het werkt snel en effectief.

‘De Talentpool is een uniek extra kanaal voor werving en selectie. Helemaal voor bedrijven die nieuwe collega’s uit de omgeving zoeken.’

Annelieke Blom – HR manager a.i. Rolan Robotics

Focus ligt op RPO, interim, uitzendbureaus, lege vacatures en angst

Je denkt niet aan het geld als groot bedrijf en je wil het recruitmentproces uitbesteden en ontzorgd worden. Als kleiner bedrijf ben je misschien eerder geneigd mee te doen met een gedeelde talentpool.

Maar groot of klein – bij allemaal overheerst angst.

Want je wil het schaarse personeel niet delen. Je wil niet dat een ander er met die goede kandidaat vandoor gaat. Het vertrouwde loslaten geeft onzekerheid.

Denk win-win

Zo goedkoop? Wat is het addertje? Dit kan toch helemaal niet?

Nooit meer vacatures – dat kan niet waar zijn. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Werk en werf samen met De Talentpool Nederland en bouw samen een circulair recruitment netwerk in Utrecht.