Nieuw personeel woont om de hoek - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Nieuw personeel woont om de hoek

nieuw personeel om de hoek

Werk samen met andere bedrijven en bouw samen een circulair recruitment netwerk. Want zo werf je personeel dichtbij huis. Samenwerking levert enorm veel op voor iedereen – dat merken wij dagelijks.

Samenwerking door een gedeelde talentpool

De Talentpool is een samenwerking van bedrijven die aan circulair recruitment doen en elkaar helpen om hun vacatures in te vullen. Alle samenwerkende bedrijven maken afgewezen sollicitanten attent op die samenwerking en een gedeelde talentpool.

We zijn vaak geneigd om te denken vanuit eigenbelang en schaarste. Maar als je denkt in samenwerking en overvloed, dan kom je veel verder. We hoeven niet met elkaar te strijden om de beste mensen. Zo komen we samen in contact met meer talent, voor veel lagere kosten.

Innovatie om met de krapte om te gaan

De schaarste op de arbeidsmarkt houdt aan en zal alleen maar toenemen met alle mensen die binnen nu en een paar jaar met pensioen gaan. Innovatie is de enige manier om met die toenemende krapte om te gaan.

Circulair recruitment is daar een goed voorbeeld van. Een steeds groter wordende club van bedrijven werken én werven samen. Het werkt, het is duurzaam en het scheelt je bakken met geld. Want voor één euro per dag zijn ze lid geworden van de talentpool bij hen in de buurt. Je nieuwe personeel woont gewoon om de hoek.

250 actief werkzoekenden bij jou in de buurt

Op dit moment zijn er 250 actief werkzoekenden ingeschreven in De Talentpool Westfriesland, die wachten op die leuke baan bij hen in de regio. Elke vrijdag ontvangen zij onze wekelijkse update met daarin vacatures bij hen in de buurt: vacatures van onze partners die met elkaar samenwerken.

Dus heb je geen reacties op je vacatures? Probeer het eens via De Talentpool en ga circulair scoren net als Dayes Europe.

‘Het is efficiënt en je focust automatisch op een aantal profielen die je aanspreken. Je hoeft geen tien mensen af te wijzen zoals misschien bij reguliere sollicitaties. Het scheelt tijd; ik hoef minder te doen. De eerste screening in cv’s wordt voor je gedaan.’

Ronald Slobbe – operations manager Dayes Europe BV

Wat is circulair recruitment?

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden producten en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het afval is de nieuwe grondstof.

Bij circulair recruitment maken we gebruik van de personen die overblijven na een procedure: die worden hergebruikt. En niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook bij andere organisaties.

Samenwerking en hergebruik zijn de nieuwe ingrediënten van het werven van personeel. Met die succesformule maak jij optimaal gebruik van onze talentpool en het verborgen potentieel op de arbeidsmarkt.

Van afwijzing naar inschrijving

Werkzoekenden schrijven zich na een afwijzing in bij de talentpool in hun regio. Op die manier komen ze in contact met alle andere bedrijven die in hun regio aan circulair recruitment doen.

Dankzij een afwijzing hebben verschillende mensen al hun nieuwe baan gevonden: een baan bij een werkgever die ze hebben leren kennen via De Talentpool.

Via een wekelijkse nieuwsbrief worden de vacatures gedeeld van de bedrijven die meedoen. De mensen uit de talentpool kunnen vervolgens zelf reageren op vacatures die ze interessant vinden – vacatures die ze vaak niet eerder hadden gezien.

Personeel woont om de hoek: ga samenwerven

Het klinkt zo simpel en toch vinden veel mensen het nog steeds erg lastig. Gelukkig kunnen die altijd terugvallen op de commerciële bureaus, wanneer het niet lukt om nieuwe collega’s te vinden. Die helpen heel graag door te bemiddelen tegen een hoge prijs.

Of innoveer je uit een crisis.

Doe mee met circulair recruitment.