Talent Behouden Voor De Regio - Doe je mee? - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Talent behouden voor de regio

talent behouden voor de regio

Je hoeft geen wervingsprobleem te hebben. Wees zichtbaar en bind mensen aan je organisatie. Met De Talentpool behouden wij ook het talent uit de regio door samen te werken. Al vele tevreden organisaties hebben zo nieuwe tevreden collega’s in hun eigen omgeving gevonden.

Zorg dat je zichtbaar bent

Partners van De Talentpool zijn wekelijks zichtbaar bij de actief werkzoekenden uit de regio. Nieuwe mensen vinden blijft voor veel organisaties lastig met de aanhoudende schaarste op arbeidsmarkt.

‘Het hebben van een wervingsprobleem is een keuze.’

Dustin Posthuma –  De Selectie

Een stevig werkgeversmerk laat zien wat jouw merk zo typeert en zo leuk maakt om er te werken. Dit versterkt je plaats op de arbeidsmarkt. Ook als je je werkgeverschap goed op orde hebt, is het zichtbaar zijn van doorslaggevend belang. Want als je vergeet om jezelf te laten zien, blijven je vacatures alsnog open staan.

Vinden en binden in de regio: een regionale talentpool

Naast het binden van talent aan je organisatie is het idee achter De Talentpool om ook talent uit de regio te binden en zo te behouden.

Er wordt steeds meer gewerkt met talentpools. Een talentpool is gewoon een database met potentiële kandidaten voor vacatures binnen een bepaald bedrijf. Steeds meer bedrijven hebben hun eigen talentpool en ook recruitmentbureaus maken hier gebruik van.

Wie wil nou helemaal afhankelijk zijn van de commerciële recruitmentbureaus?

Wat zij kunnen, kun jij toch ook? Zelfs beter.

Want het verschil tussen De Talentpool en de al bestaande talentpools is het samenwerken. Bij De Talentpool Nederland werken bedrijven in de regio samen en maken gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze delen het overgebleven beschikbare talent.

Reserve achter de hand of laat je ze gaan?

Wanneer je reserve talent achter de hand hebt, bereik je als organisatie meer veerkracht in het aannemen van personeel. Talentpools zijn ideaal voor organisaties die snel groeien, maar zijn ook geschikt voor organisaties die personeel strategischer willen aannemen.

Stel dat je na een uitvoerig sollicitatieproces iemand hebt aangenomen.

Maar in je sollicitatieproces waren twee kandidaten overgebleven met dezelfde kwalificaties. Daarnaast heb je nog vier andere mensen gesproken, die om wat voor reden dan ook hier niet passend waren. Maar toch echt interessant en zelfs ideaal op een andere plek in je organisatie.

Wat gebeurt er met die prima collega’s? Laat je die zomaar gaan?

Talent behouden voor de regio door samen te delen

De Talentpool is een non-profit initiatief dat draait op delen en dit is uniek in Nederland. Wij zijn de eersten die talentpools bouwen per regio in plaats van alleen voor een bepaald bedrijf of sector. We noemen dit circulair recruitment.

Door samen te werken met andere bedrijven kom je steeds makkelijker in contact met actief werkzoekenden in de buurt.

Personeel vinden in je eigen stad lijkt misschien onmogelijk en toch is dit juist één van de oplossingen die voor jou het verschil kunnen maken. Met De Talentpool is het zelfs voordeliger en makkelijker dan ooit tevoren.

Werkgevers en werkzoekenden in de regio direct met elkaar in contact

Het doel is om circulair recruitment in heel Nederland te laten functioneren zodat op die manier werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact staan zonder tussenpartij. Commercieel recruitment kan hierdoor verminderen of uiteindelijk zelfs verdwijnen.

Een creatieve oplossing voor je wervingsprobleem?

Zet je bedrijf op de kaart in een schaarse arbeidsmarkt door lid te worden van De Talentpool: Kimberley en Mila vertellen je er graag meer over.