Schaarse Arbeidsmarkt: Wees Zichtbaar - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Je bedrijf op de kaart in een schaarse arbeidsmarkt

bedrijf op de kaart

In een schaarse arbeidsmarkt is het nodig creatief te zijn. Recruitment is marketing zeggen ze tegenwoordig steeds vaker. Misschien gaat het nog wel verder dan dat. Er is recruitment nodig waarbij interactie centraal staat, in plaats van het tot nu toe vaak gebruikelijke eenrichtingsverkeer.

Zet je bedrijf op de kaart: vergroot je zichtbaarheid

Vijftig bedrijven – 5o – werken al met elkaar samen.

Zichtbaarheid in de regio: voor de meeste bedrijven die meedoen een belangrijke reden om aan te sluiten bij de talentpool bij hen in de buurt.

Je profiteert van elkaars wervingskracht. En je bent aantrekkelijker voor werkzoekend talent.

Wervingsprobleem of organisatieprobleem?

Het doel is niet langer vacatures invullen, maar het creëren van betrokkenheid en interesse bij de mensen die in de toekomst mogelijk je kandidaten zijn. En dat heeft weer te maken met een goede marketingstrategie.

‘Achter een wervingsprobleem schuilt vaak een organisatieprobleem. Binnen moet het op orde zijn. Dan straal je dat ook uit naar buiten.’

Michiel Martens – oprichter van De Talentpool Nederland en De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Het werkgeluk van je medewerkers

Het is geen toeval dat organisaties steeds meer aandacht hebben voor het werkgeluk van hun medewerkers. Want je kunt personeelstekort oplossen met werkgeluk. Het welzijn van je werknemers is essentieel vanwege de aanhoudende personeelstekorten. Wanneer je daar te weinig aandacht voor hebt, zul je goede mensen zien vertrekken.

Bedrijven die gaan samenwerken met De Selectie zien hun wervingsproblemen verdwijnen: veel vacatures én veel sollicitanten.

Circulair recruitment

Maar iemand die bij jou toch niet helemaal past op een functie kan ergens anders de perfecte match zijn. De Talentpool is zo’n creatieve manier van werven die je nodig hebt in de schaarse arbeidsmarkt. Het is een hergebruik van afgewezen kandidaten. De Talentpool is een non-profit initiatief dat draait op delen.

Het verschil met de al bestaande talentpools is het samenwerken. Bij De Talentpool Nederland werken bedrijven in de regio samen. Ze maken gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze delen de overcapaciteit van beschikbaar talent.

Enthousiast en positief

Bedrijven die zich al hebben aangesloten bij De Talentpool zijn enthousiast en positief over deze manier van personeel vinden.

‘Het is laagdrempelig en een snelle en voordelige manier om aan personeel te kunnen komen. En je vergroot je naamsbekendheid als werkgever. Die combi maakt het aantrekkelijk.’

 Gitte Stam – HR-manager

Rolan Robotics heeft succes door het inzetten van De Talentpool en vindt de manier van werken snel en effectief.

‘De Talentpool is een uniek extra kanaal voor werving en selectie. Helemaal voor bedrijven die nieuwe collega’s uit de omgeving zoeken.’

Annelieke Blom – HR-manager a.i. Rolan Robotics

Waarom concurreren als je van elkaar kunt leren?

Bij De Talentpool delen bedrijven actief werkzoekenden met elkaar. Dit gebeurt door de kandidaten die zij niet zelf aannemen te wijzen op de mogelijkheden in de regio via De Talentpool waarvoor zij zich kunnen aanmelden.

Als iemand dit doet komt hij in de gezamenlijke talentpool en kunnen alle aangesloten bedrijven hier hun voordeel mee doen.

Problemen los je niet in je eentje op. In een schaarse arbeidsmarkt moet je creatief zijn en samenwerken om er een succes van te maken: ook bij het werven van nieuwe collega’s.

Geen wervingsprobleem meer

Ook JOZ & Fullwood JOZ zijn lid van De Talentpool en werken daarnaast samen met De Selectie. Geen wervingsprobleem meer – dat kan dus echt.

Ben je als bedrijf lid van De Talentpool, dan kom je in direct contact met allemaal werkzoekenden uit de regio. Al die mensen zijn op zoek naar een leuke baan in hun eigen buurt.

Wij zijn nu actief in de regio Hoorn en Zwolle. Door samen te werken en te werven houden we de kosten laag – 1 euro per dag – en daardoor is het ook veel leuker om personeel te werven via De Talentpool Nederland.

Wij werven ook graag samen met jou. Doe je mee?