Je Regionale Talentpool: Samen Werven - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

De kracht van een regionale talentpool

regionale talentpool

Goed recruitment is simpel. Een talentpool opbouwen is heel makkelijk, maar toch doet bijna niemand het. Waarom kiezen mensen moeilijke oplossingen als het ook simpel kan?

‘Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.’

Johan Cruijff

Je eigen talentpool

Met een talentpool kun je de vacatures soms voor zijn.

De Johan Cruyff Foundation hoefde voor nieuwe collega Rick alleen maar in hun pool te kijken. Rick wilde een tijd geleden al graag bij Cruyff werken, maar werd het net niet. Nu is hij in januari gestart vanuit hun eigen Cruyff Foundation Talentpool: één gesprek en klaar.

Een talentpool is vaak een database met potentiële kandidaten voor vacatures binnen één bepaald bedrijf. Als organisatie heb je dan je eigen talentpool. De mensen in die database zitten hier allemaal in vanuit één gedeelde factor: interesse in je bedrijf.

De kracht van je eigen talentpool

Het doel van je eigen talentpool is dat je een database met kandidaten hebt die je als eerste benadert, wanneer er een vacature vrijkomt. Een groot voordeel van de mogelijkheid om te putten uit een eigen talentpool, is dat dit je veel tijd en geld kan schelen. Ook zorgt het voor een duurzame relatie met je medewerkers, omdat die al bij voorbaat hebben laten weten dat ze serieus geïnteresseerd zijn.

Bij circulair recruitment maken we gebruik van de personen die overblijven na een procedure: die worden hergebruikt. En niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook bij andere organisaties.

De kracht van een regionale talentpool

Het verschil tussen een regionale talentpool en een eigen talentpool is dat bij De Talentpool Nederland bedrijven in de regio samenwerken. Ze maken gebruik van elkaars wervingsinspanningen.

Bedrijven helpen elkaar dus om hun vacatures in te vullen.

Alle samenwerkende bedrijven maken afgewezen sollicitanten attent op die samenwerking en hun gedeelde talentpool. Mensen die niet bij jouw organisatie passen, schrijven zich na een afwijzing in bij de talentpool in de regio. Dankzij die afwijzing hebben verschillende mensen al hun nieuwe baan gevonden.

Duurzaam samenwerken: gek of geniaal

De Selectie en De Talentpool willen met circulair recruitment aansluiten bij een duurzame samenleving. Samenwerken en samen werven: gek of geniaal?

Door op regionaal niveau een gedeelde pool van talent op te bouwen, kun je optimaal gebruikmaken van elkaars wervingsactiviteiten en het beschikbare arbeidspotentieel uit de regio.

Nieuw personeel woont om de hoek.