Nieuwe medewerker bij Breedijk Transport - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Nieuwe medewerker bij Breedijk Transport

nieuwe medewerker

Binnen een maand was de vacature bij Breedijk ingevuld. Een nieuwe medewerker voor Breedijk Transport BV dankzij De Talentpool.

‘Het concept van De Talentpool vind ik heel leuk. Ik geef het aan als ik een vacature heb en een kandidaat kan reageren en zelf contact opnemen. Het is een leuke insteek, want het kost één euro per dag.’

Tjeerd Höfte – Manager operations Breedijk Transport BV

Creatief kijken naar het invullen van personeel

Als je geen passende medewerkers kunt vinden, betekent dat niet per se dat die er ook niet zijn. De vacature stond eigenlijk als stagiair-functie online. Voor partners van De Talentpool en organisaties op zoek naar personeel in het algemeen, is dit een voorbeeld van hoe je creatief tot een geslaagde invulling van een vacature kan komen.

‘Ik had in eerste instantie een vacature voor een stagiair. Maar ik zag Thijs voorbij komen; een hbo-student op zoek naar een bijbaan. Dankzij De Talentpool had ik meteen een goed beeld van Thijs en we kwamen snel in contact. We hebben nu een student in dienst. Dat is wel bijzonder.’

‘Ik ben er heel blij mee.’

Tjeerd

Ik zat er binnen een week

Hbo-student Thijs ging op zoek naar een regulier bijbaantje naast zijn studie. Hij schreef zich in bij De Talentpool en Tjeerd nam contact met hem op.

‘Ik heb nu een bijbaan die goed aansluit bij mijn studie. Ik doe kennis op. Dat zoiets ook kon, daar had ik niet over nagedacht toen ik op zoek ging naar een bijbaan.’ 

‘Ik zat er binnen een week.’

Thijs Pronk – tweedejaars student business studies Hogeschool Inholland

Succesvolle samenwerking tussen Breedijk Transport en hbo-student

Planners, chauffeurs en logistieke puzzels. Bij Breedijk Transport worden auto’s getransporteerd die via een showroom of handelssite worden verkocht. Breedijk haalt ze op, brengt ze door heel Europa en bezorgt ze met zorgvuldigheid en snelheid.

Student business studies Hogeschool Inholland en daarnaast alvast werken om gericht kennis en ervaring op te doen; dat is wel iets anders dan een bijbaan als vakkenvuller of postbode.

‘Ik was eigenlijk op zoek naar iets anders. Maar je kunt ook een bijbaan hebben in een heel andere richting dan gebruikelijk.’

‘Toen ik met Tjeerd had gesproken, was ik snel overtuigd. Ik vind het heel leuk. Dit is tot stand gekomen met De Talentpool; anders was ik niet in contact gekomen met Breedijk. Het beviel heel goed.’

Thijs

Lid worden van De Talentpool Nederland

In De Talentpool gaan werkgevers op zoek naar jou. Alle werkzoekenden kunnen zich aanmelden voor de regionale Talentpool. Zowel personen die zijn afgewezen bij andere procedures van de bedrijven die lid zijn van De Talentpool, als mensen die zich op eigen initiatief willen inschrijven. Ook een baan bij jou in de buurt?

Bij circulair recruitment maken we gebruik van de personen die overblijven na een procedure: die worden hergebruikt. En niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook bij andere organisaties. Bedrijven helpen elkaar dus om hun vacatures in te vullen.

Ontdek de kracht van een regionale talentpool.