Gek of Geniaal Werven: Goedkoop + Preventief - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Gek of geniaal werven: goedkoop + preventief

gek of geniaal werven

Gek of geniaal werven? De één verklaart ons voor gek. De ander vindt ons geniaal. Wij vinden het allebei goed. Want vaak wordt iets nieuws –  iets anders – als een beetje gek ervaren. Circulair recruitment is totaal anders dan de huidige manier van recruitment en werving en selectie. Maar als je ermee gaat werken, dan zie je dat het niet gek is. Geniaal dus.

Samen werven – gek of geniaal?

Nou ja. Eigenlijk is het heel simpel.

En is eenvoud niet het kenmerk van het geniale? Oordeel zelf. Doe mee. Samenwerken en samenwerven in de regio.

De Talentpool Nederland werkt op basis van circulair recruitment met focus op de regio. Circulair recruitment is het recruitment van de toekomst – duurzaam en effectief. Door op regionaal niveau een gedeelde pool van talent op te bouwen, kun je optimaal gebruikmaken van elkaars wervingsactiviteiten en het beschikbare arbeidspotentieel uit de regio.

Circulair recruitment

Er blijft één persoon over die wordt aangenomen aan het einde van iedere sollicitatieprocedure. Het overgrote deel van alle sollicitanten krijgt de baan niet en wordt afgewezen. Met circulair recruitment maken wij slim gebruik van dit overschot aan sollicitanten. We  hergebruiken afgewezen sollicitanten voor vacatures bij andere bedrijven.

Een collectieve buffer

Alle werkzoekenden kunnen zich aanmelden voor de regionale Talentpool – inclusief de personen die zijn afgewezen bij andere procedures. De Talentpool fungeert als collectieve buffer voor alle personen in de regio die beschikbaar zijn voor werk.

Bedrijven maken optimaal gebruik van elkaars wervingsinspanningen en werken samen door het delen van de overcapaciteit van beschikbaar talent.

Op die manier gaat er geen talent meer verloren. Bedrijven die partner worden van De Talentpool Nederland en aan circulair recruitment gaan doen, dragen bij aan de werving en het opbouwen van een sterke gedeelde regionale talentpool.

Altijd in contact met beschikbaar talent.

Wat is het verschil

Het verschil met de al bestaande talent pools is dat bij De Talentpool Nederland bedrijven in de regio samenwerken. Ze maken gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze delen de overcapaciteit van beschikbaar talent.

Een talent pool – zoals tot nu toe gangbaar is – is eigenlijk niets meer dan een database met potentiële kandidaten voor vacatures binnen één bepaald bedrijf. Recruitmentbureaus werken al langer met die methode, maar steeds meer bedrijven hebben ook hun eigen talent pool. De mensen in deze database kunnen hier op verschillende manieren in terecht komen, maar ze belanden hier eigenlijk allemaal in vanuit één gedeelde factor: interesse in een bedrijf.

Opbouwen van een database

Het doel van een talent pool is het opbouwen van een database met kandidaten die je als eerste benadert, wanneer er een vacature vrijkomt. Een groot voordeel van de mogelijkheid om te putten uit een talent pool, is dat dit veel tijd en geld kan schelen. Ook zorgt het op lange termijn voor een duurzame relatie met medewerkers, omdat zij voordat ze werkzaam zijn bij het bedrijf al laten weten serieuze interesse te hebben.

De Talentpool Nederland is het goedkoopst

De Talentpool draait op de factor geluk en daar willen we niet voor betaald worden. En vanzelfsprekend hebben uitzendbureaus en andere commerciële partijen geen toegang tot De Talentpool.

De Talentpool vraagt 365 euro per jaar aan de leden oftewel bedrijven om deel te nemen aan De Talentpool. Dus met één euro per dag haal je als bedrijf onbeperkt talent uit de vijver.

Samen delen – gek werven of geniaal werven?

Voorwaarde is dat je er zelf ook je overgebleven talent instopt. We verwachten dat je alle mensen die je overhoudt uit je eigen wervingsactiviteiten in De Talentpool stopt.

En het werkt. De Talentpool groeit per dag, waardoor het effect en de resultaten groeien. Doe je ook mee?