Technisch Personeel Vinden met De Talentpool - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Technisch personeel vinden met De Talentpool

 

technisch personeel vinden

Technisch personeel vinden is lastig. Met De Talentpool vergroot je je kansen als bedrijf en als werkzoekende. HR manager Ronne Wierdsma vertelt hoe zij bij Schouten Techniek in Zwaag Monique Reus hebben aangenomen via De Talentpool. En Monique wil De Talentpool van harte aanbevelen bij werkzoekenden.

Geringe investering bij De Talentpool

Via een samenwerkingspartner kwam Ronne bij De Talentpool terecht. Omdat de tarieven voor het gangbare recruitment veel hoger liggen, was dat wel een belangrijke reden om dit te proberen.

‘Met één plaatsing heb je ‘m er al uit.’ 

Ronne Wierdsma – HR manager

Via Kimberley de Bos – regiomanager De Talentpool Westfriesland bij De Talentpool Nederland – werden met de HR manager regelmatig geschikte cv’s doorgenomen. Er zijn heel wat profielen bekeken en er werd dan besproken welke cv geschikt was. Bij een echt interessante werd die kandidaat gesproken.

Nieuwe management assistent

Schouten Techniek heeft een nieuwe management assistent gevonden via De Talentpool. Er zijn hiervoor meerdere kandidaten gesproken en uiteindelijk is Monique aangenomen. Die is op 10 januari gestart.

Toegevoegde waarde

Schouten Techniek geeft nu bij een afwijzing altijd een link naar De Talentpool. In plaats van dat een kandidaat bedrijf voor bedrijf moet afgaan, bied je die nu een breder netwerk in de zoektocht naar een baan.

‘Wat heel fijn is, is dat je als bedrijf in een afwijzing toch iets kunt bieden. Je kunt iets geven.’

‘Erg mooi om te zien.’

Ronne

De pool breidt ook uit. De toegevoegde waarde om lid te zijn van De Talentpool neemt daarmee toe voor kandidaten evenals voor bedrijven. Voor Schouten Techniek neemt met de groei van De Talentpool de waarde toe om lid te zijn.

Gewoon proberen

Ronne Wierdsma geeft aan dat zij openstaat voor nieuwe initiatieven en dit daarom graag wilde proberen. Als het niet werkt, dan niet. De andere tarieven zijn erg hoog, dus er is eigenlijk niets te verliezen. Het idee dat je meer samen doet vindt zij mooi – de samenwerking. En je hebt de beschikking tot een mooi netwerk.

Technische profielen

Binnen de technische profielen is het erg lastig om personeel te vinden. Binnen Schouten Techniek en hun gespecialiseerde bedrijfstakken bieden zij het totale pakket aan technische installatiedisciplines. Elektro-, klimaat-, ventilatie-, sanitair-, regel- en beveiligingstechniek.

Via De Talentpool wordt het vinden van personeel ook op dit terrein makkelijker zodra De Talentpool ook op dit vlak uitbreidt.

Goed voor je eigen imago als bedrijf

Het feit dat je een afgewezen kandidaat iets aan kunt bieden, geeft een fijn gevoel maar is dus ook goed voor je eigen bedrijf.

Het recruitment van de toekomst is dit circulair recruitment – hoe De Talentpool werkt.

Werken in de regio met De Talentpool

Monique schreef zich in bij De Talentpool omdat zij open stond voor een andere baan in de regio.

Ze is enorm enthousiast over de werkwijze en het resultaat. Ze is een jonge moeder en vindt het fijn om in de buurt van de kinderen te werken, maar houdt ook van de mentaliteit van de regio.

Direct op de goede plek

Monique werd gemaild door Schouten Techniek dat haar profiel was opgevallen. Ze ging in gesprek en had daar direct een familiegevoel. Was daar echt op haar plek. Tijdens de gesprekken bij Schouten werd zij nog een keer benaderd vanuit De Talentpool voor een functie bij een ander bedrijf, maar daar is zij niet meer op in gegaan.

In het begin van haar inschrijving kreeg zij ook nog vacature updates uit De Talentpool. Dan werd zij op de hoogte gesteld van vacatures die eraan kwamen. Dit vond zij ook erg prettig.

Goed contact

Monique wil De Talentpool van harte aanbevelen. Je kunt in de buurt werken, maar ook de werkwijze vindt zij erg fijn.

‘Het zijn enthousiaste mensen en het contact is goed geweest. Je wordt goed op de hoogte gehouden van het sollicitatieproces en de voortgang. Ze bewaken dit actief en zitten er echt achteraan.’

Monique

Beide partijen enthousiast

Zowel Ronne als Monique zijn enthousiast over de werkwijze en de resultaten van De Talentpool. Beide hebben gevonden wat ze zochten.

Zoek je personeel of zoek je een baan? Nieuwsgierig geworden? Neem gewoon even contact op of schrijf je meteen in.