Nooit Meer Vacatures - Dat Kan Niet Waar Zijn - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Nooit meer vacatures – dat kan niet waar zijn

nooit meer vacatures

Nooit meer vacatures. Die slogan gebruikten we eerder maar niemand begreep het. Eerlijk gezegd begrijpt nog steeds bijna niemand het. In ieder geval niet de mensen waarvan we in de eerste plaats graag willen dat ze het begrijpen. Nooit meer vacatures – dat kan echt.

Dit kan niet waar zijn

Dat is de eerste reactie die we krijgen. Of een andere:

Wat is het addertje?

En dan:

Dit kan toch helemaal niet?

Of:

Als het zo goedkoop is, dan zal het wel niks zijn

Zomaar een greep uit wat reacties van de afgelopen weken. Want recruitment en werving en selectie zijn altijd duur. Maar het kan ook anders. Met De Talentpool is er een compleet andere manier van werven en selectie ontstaan.

Beter en goedkoper en duurzamer

De Talentpool Nederland werkt op basis van circulair recruitment. Circulair recruitment is zeer effectief. Het is vernieuwend en duurzaam. Een talentpool of anders gezegd circulair recruitment is futureproof en sluit naadloos aan bij het huidige tijdsbeeld.

Samenwerven

Dit circulair recruitment noemen wij samenwerven. Wij stimuleren met dit initiatief de samenwerking in de regio. Met De Talentpool geven we op een creatieve manier invulling aan duurzaam recruitment. Het is maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De basis van die manier van werken bestaat uit samenwerking, openheid en transparantie. Daardoor is het zeer laagdrempelig, voordelig en effectief.

Vernieuwend en verfrissend recruitment.

Nooit meer vacatures met De Talentpool

De Talentpool heeft een uniek karakter en is doeltreffend. Voor dit circulair recruitment ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Maar mensen doen nou eenmaal wat ze gewend zijn.

Wat makkelijk is.

Daardoor zal het tijd kosten  om de traditionele manier van werken te verdrijven en om organisaties te overtuigen. Maar soms kan het echt gewoon nog simpeler. Nog makkelijker. En nog goedkoper. Voor iedereen.

Preventief werkt vaak toch het best

Dat weten we allemaal wel.

Maar dat geldt dus ook voor recruitment.

Michiel Martens – oprichter van De Talentpool – geeft aan dat het vernieuwend is en duurzaam. Als ervaren recruitment marketing specialist zag hij hoe zijn klanten uit de technische branche slim omgingen met hun hun overschot aan energie. Zij wisten bijvoorbeeld warmte, koude en zonne-energie handig te hergebruiken.

Hergebruik van talent

Het hergebruiken van energie kan je ook toepassen op talent. Michiel bedacht het hergebruik van talent.

‘Van alle sollicitanten wordt er uiteindelijk maar eentje aangenomen. De rest valt af. Ontzettend jammer dat al dit afgewezen talent niet wordt ‘hergebruikt’, vinden wij.’

Michiel Martens – oprichter De Talentpool en oprichter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Het plan van Michiel is om met De Talentpool Nederland een gedeelde talentpool op te bouwen op regionaal niveau. Het begin is gemaakt rondom Zwolle en in Westfriesland.

‘Wij gaan het helemaal opengooien door samen te werken met de bedrijven en werkzoekenden. En door 100% transparantie te bieden. De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Wij delen ons netwerk en talent in plaats van erom te strijden.’

Dat is toch al zo vaak geprobeerd

Er wordt wel gezegd dat zo’n database vol talent en werkzoekenden, in combinatie met werkgevers en opdrachtgevers aan de andere kant, geen nieuw idee is. Of dat het al eerder is gedaan.

Maar die initiatieven hebben toch echt wel een andere insteek gehad.

Daar kunnen ze niet zelf zoeken in een bak met talent dat ze er – ook – zelf in hebben gestopt. Een UWV bijvoorbeeld werkt op een heel andere manier dan De Talentpool. Bij een UWV kan iedereen die werkloos is zich aanmelden. Maar je stopt er als bedrijf bijvoorbeeld geen talent in. En dat geldt ook voor organisaties zoals Indeed of LinkedIn.

Het verschil is de vijver waarin je vist

Een belangrijk idee achter De Talentpool is dat bij meerdere geschikte kandidaten voor een functie er toch maar één kan worden aangenomen. Terwijl een bedrijf binnen een jaar misschien meerdere keren vacatures heeft voor diezelfde functie.

De al geschikt gebleken kandidaten zitten dan in De Talentpool en die kunnen daar gratis worden uitgevist. Het voordeel van de huidige tijd is dat we nu ook te maken hebben met techniek die dit aankan.

Hoe werkt De Talentpool in het kort

Wij delen ons netwerk en talent in plaats van er om te strijden.

Wij gaan samenwerken en samenwerven.

De Talentpool Nederland biedt een toegankelijk, verfrissend en betaalbaar alternatief op de traditionele en commerciële manier van werving en selectie. De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Je hoeft geen hoofdprijs meer te betalen voor goed personeel. Je hoeft niet meer te vechten om talent.

Hergebruik van de afgewezen sollicitanten

Aan het einde van iedere sollicitatieprocedure blijft er één persoon over die wordt aangenomen. Het overgrote deel van alle sollicitanten krijgt de baan niet en wordt afgewezen. Met circulair recruitment gaan wij slim gebruik maken van dit overschot aan sollicitanten. En wij hergebruiken afgewezen sollicitanten voor vacatures bij andere bedrijven.

Alle werkzoekenden – inclusief de personen die zijn afgewezen bij andere procedures – kunnen zich aanmelden voor de regionale talentpool. De Talentpool fungeert als collectieve buffer voor alle personen in de regio die beschikbaar zijn voor werk.

Bedrijven delen beschikbaar talent

Bedrijven maken optimaal gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze werken samen door het delen van de overcapaciteit van beschikbaar talent. Op die manier gaat er geen talent meer verloren. En heb je geen nachtmerries meer van openstaande vacatures.

Ga je meedoen aan circulair recruitment? Bedrijven die lid worden van De Talentpool Nederland en eraan gaan meedoen – circulair recruitment – die dragen bij aan de werving en het opbouwen van een sterke gedeelde regionale talentpool.

Hierdoor ben je altijd in contact met beschikbaar talent.

Wat kosten vacatures in een talentpool

Standaard recruitment en dus de traditionele werving en selectiebureaus zijn gewoon hartstikke duur, ook al zijn er veel verschillen binnen de soorten recruitment. Maar het kan ook echt anders.

Een bedrijf wordt lid voor 365 euro per jaar. Dus 1 euro per dag.

Eén euro per dag

Ja je leest het goed: een bedrijf wordt lid voor 365 euro per jaar. Dus 1 euro per dag. En dat kan, omdat je daarvoor al een uitgebreide werving- en selectieprocedure hebt doorlopen. Of een ander bedrijf dat op zoek was naar dezelfde kandidaten als jij. Maar de daaruit overgebleven talenvolle sollicitanten kun je nu uit de talentpool halen voor een prikkie.

En je ziet de nieuwste vacatures als eerste.

Want waarom zou je een maand later weer uitgebreid op zoek gaan naar hetzelfde talent en daar weer een aantal duizenden euro’s voor betalen?

Nooit meer vacatures

Dat kan niet waar zijn.

En toch kan het.

Laat je verrassen door onze andere kijk op recruitment.