De Talentpool Nederland bestaat 1 jaar - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

De Talentpool Nederland bestaat 1 jaar

De Talentpool Nederland bestaat 1 jaarDe Talentpool Nederland bestaat 1 jaar – en weet jij nog wat exponentiële groei is? De Talentpool is in korte tijd groter geworden en kent een hoop succesverhalen en tevreden werknemers en werkgevers. Laat je de vijver mee groeien en doe je mee met 1+1=100?

Er bestaat maar 1 Talentpool Nederland

En met die Talentpool ontstaat een compleet andere manier van werving en selectie. Het recruitment van de toekomst is circulair recruitment. Op 30 maart 2021 startte Michiel Martens dit unieke circulair recruitment – na amper een jaar al een groot succes.

‘De tijd van het claimen en afschermen van talent is voorbij. Wij delen ons netwerk en talent in plaats van erom te strijden.’

Michiel Martens – oprichter De Talentpool en De Selectie

De Talentpool Nederland is hiermee een unieke verschijning in recruitment land.

De eerste partners hebben hun lidmaatschap verlengd

De Talentpool Nederland bestaat inmiddels uit 50 bedrijven die samenwerken en dat binnen 1 jaar. De eerste partners hebben hun lidmaatschap verlengd.

Ken je die som bij wiskunde nog? Het kroos in de vijver verdubbelt. Een halve vijver vol kroos zit met een enkele verdubbeling totaal vol.

Wanneer we de bedrijven in De Talentpool exponentieel laten groeien, zit de vijver waarin je kunt vissen naar talent nog lang niet vol gelukkig. Maar er is dan wel dubbel zoveel talent beschikbaar – met een kleine inspanning van iedereen is dat een enorm groot verschil.

1+1=100 actie en exponentiële groei

Samenwerken en samen werven: dat maakt ons succesvol. En het maakt jou succesvol. Als elk lid een nieuw lid aandraagt dan zitten we op 100. Daar profiteert iedereen van.

Dubbel zoveel bedrijven betekent dubbel zoveel talent beschikbaar. Dus dubbel zoveel kansen op het vinden van personeel op een goedkope en duurzame manier.

Op dit moment zitten er ook 229 actief werkzoekenden in De Talentpool Westfriesland. Met een verdubbeling van de bedrijven kan dat voor nog meer mooie treffers zorgen.

De Talentpool Nederland bestaat 1 jaar en is een succes

De Talentpool Nederland bestaat pas 1 jaar en kent nu al verschillende succesverhalen. Winfred Wester is directeur van Hydro West en hij maakt er dankbaar gebruik van. Hij is zeer enthousiast over het werven van nieuwe medewerkers in De Talentpool.

‘De Talentpool werkt gewoon goed. Ik ben super tevreden. Als iedereen zich aanmeldt in De Talentpool dan werkt dat veel beter dan online advertenties zetten. Het is een stuk goedkoper voor een ondernemer.’

Winfred Wester – directeur Hydro West

Ook Ronne Wierdsma van Schouten Techniek B.V. in Zwaag wilde technisch personeel vinden. Zij kwam zo in De Talentpool in contact met Monique Reus, die nu met veel plezier werkt bij Schouten Techniek. Ronne en Monique zijn beide enthousiast over de werkwijze en de resultaten van De Talentpool. Ze hebben allebei gevonden wat ze zochten.

Positieve reacties

Er zijn vele positieve reacties op het idee van vacatures in een talentpool en toch wordt het vaak niet helemaal begrepen. Want het kan toch nooit echt zo simpel zijn?

Jawel dat kan. Echt.

De Talentpool vraagt 365 euro per jaar aan bedrijven om deel te nemen aan De Talentpool. Dus voor 1 euro per dag haal je als bedrijf onbeperkt talent uit De Talentpool. De deelnemende bedrijven stoppen als voorwaarde ook steeds weer talent in de pool: we verwachten dat je mensen terug stopt uit je eigen wervingsactiviteiten.

Dus haal je twintig mensen uit De Talentpool? Prima. En heb je twintig sollicitanten over? Dan deel je die twintig.

Hoe meer hoe beter: Talentpool Nederland bestaat 1 jaar

Wij denken niet in schaarste maar in overvloed. Door binnen de regio met alle aangesloten bedrijven samen te werken, in plaats van te strijden om personeel, behouden we talent voor onze regio.

En dit dus tegen een zeer scherpe prijs.

Door beschikbaar talent op de arbeidsmarkt met elkaar te delen. De arbeidsmarkt is erg krap maar nog steeds zijn er voldoende mensen op zoek naar een leuke baan in de buurt.

Circulair recruitment = De Talentpool

Doe ook mee en start vandaag nog met circulair recruitment. Duurzaam en goedkoop dus. Het opbouwen van een gedeelde regionale talentpool brengt ontzettend veel voordelen met zich mee.

Een belangrijk idee achter het succes van De Talentpool is dat bij meerdere geschikte kandidaten voor een functie er maar eentje kan worden aangenomen. Terwijl een bedrijf binnen een jaar misschien voor diezelfde functie meerdere keren vacatures heeft.

Gratis vissen in de vijver met talent

De eerder geschikt gebleken kandidaten worden dan in De Talentpool gegooid en kunnen daar gratis weer worden uitgevist.

Wij durven zeggen dat er nooit meer vacatures zullen zijn wanneer je werkt met circulair recruitment. Want er is genoeg talent, maar het wordt niet slim gebruikt. Wanneer we talent gaan delen, is er dus veel meer mogelijk.

Nooit meer vacatures – dat kan niet waar zijn.

En toch is het zo.