Hoe Personeel Vinden - Vissen in De Talentpool - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Personeel uit De Talentpool gevist door Schipper Kozijnen: Paula

hoe personeel vindenPersoneel uit De Talentpool vissen voor een euro per jaar: Schipper Kozijnen Opmeer doet het. In maart 2022 start Paula de Fost-Nierop als Assistent projectleiding zakelijke markt. Manager P&O Sjoerd Sneek haalt die topper uit de vijver – voor Paula is het in één keer raak.

Grote voordeel is de snelheid voor iedereen

‘Het grote voordeel van De Talentpool is de snelheid dat iedereen kan schakelen. Dit geldt zowel voor het bedrijf als de werkzoekende. Van beide kanten gaat het veel sneller. Even bellen en direct een afspraak.’

Paula de Fost-Nierop – Assistent projectleiding Schipper Kozijnen

Paula krijgt mail van De Talentpool dat er een vacature is en reageert meteen. Ze vindt het echt een voordeel dat je niet eerst een brief moet sturen en daarna lang wachten. Dat geldt ook voor bedrijven die niet door de stapels brieven heen hoeven worstelen.

Perfecte timing

‘De Talentpool was op het goede moment op de goede plaats. Echt die dag was ik op zoek. De timing was perfect.’

Paula schrijft zich een jaar geleden in bij De Talentpool. Ze komt daarbij via Facebook en op dat moment op zoek naar een baan. Omdat ze toch snel zelf iets anders vindt, geeft ze bij De Talentpool aan dat ze niet beschikbaar is. In de tussentijd krijgt ze namelijk wel mailtjes van De Talentpool met daarin geschikte vacatures.

Voor een sollicitant gaat het vele malen sneller

‘Het gaat veel sneller. Want er is direct contact. Je hebt meteen een afspraak. En het is laagdrempelig.’

Paula geeft bij haar inschrijving bij De Talentpool aan waar ze naar op zoek is. Ze noemt meerdere dingen en stuurt haar cv. Het is laagdrempelig en ze merkt dat De Talentpool meer vacatures in het bestand heeft dan je op internet vindt. Omdat de vacatures niet op internet komen, is dit zo voordelig omdat je als eerste die vacatures krijgt.

Vis je personeel uit De Talentpool

Paula vindt het fijn dat je daarna gewoon uit de la gepikt wordt door een bedrijf. Verder dus niet zoeken en geen brieven sturen. Voor een bedrijf werkt dat net zo makkelijk. Je kunt eventueel nieuwe medewerkers bekijken in die zogenaamde virtuele la of kaartenbak – en dus geen stapels brieven lezen.

Makkelijker personeel of werk vinden door direct contact

‘Je komt makkelijk direct met het bedrijf in contact.’

Bij inschrijving in De Talentpool verwacht Paula niet dat ze gebeld gaat worden. Dat gebeurt toch en op dat moment is ze dus net op zoek. Via De Talentpool krijgt ze het telefoonnummer van Schipper Kozijnen. Ze vindt het erg goed dat er dan direct contact is met het bedrijf.

Je hebt sneller zekerheid dus eerder een nieuwe baan

Voor veel mensen is een baan ondanks de krappe arbeidsmarkt toch moeilijk te vinden. Paula heeft daar nog niet echt problemen mee gehad en weet de weg te vinden, maar de uitzondering daarop is haar nieuwe baan via De Talentpool bij Schipper Kozijnen. Dat is haar eerste keer met hulp van buitenaf. Het is erg fijn dat je eerder zekerheid hebt, waardoor je ook sneller je oude baan kunt opzeggen. Ze is erg enthousiast over die manier van werk vinden.

Het vinden van nieuw personeel is erg vaak duur en ingewikkeld. Maar dat hoeft met De Talentpool niet meer zo te zijn.

Nooit meer vacatures – ja dat kan echt.