Personeel Vinden met De Talentpool: Fasten - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Personeel vinden met De Talentpool: een succes voor Fasten

personeel vinden

Personeel vinden is met De Talentpool laagdrempelig en snel. HR manager Gitte Stam is enthousiast over die manier van vacatures invullen.

‘Het is laagdrempelig en een snelle en voordelige manier om aan personeel te kunnen komen. En je vergroot je naamsbekendheid als werkgever. Die combi maakt het aantrekkelijk.’

Gitte Stam – HR manager

Met De Talentpool kun je personeel vinden in de regio

‘De Talentpool heeft een grote regionale toegevoegde waarde. Het is ook leuk om lokaal kandidaten te leren kennen en je netwerk uit te breiden. Dat is een mooie bijkomstigheid. Het voelt goed om je steentje te kunnen bijdragen. Wij dragen bij aan lokaal personeel en helpen mensen die lekker dichtbij huis willen werken.’

De Talentpool is een voordelige manier om personeel te vinden

Gitte werkt sinds korte tijd als HR manager bij Fasten – Innovative Beauty Group. Een groeiend bedrijf waar het een taak van Gitte is om nieuw personeel aan te leveren. Gezien de mogelijkheden die zij daar tot haar beschikking heeft, het recruitment budget en daarbij de krappe markt die dit tot een uitdaging maken, is De Talentpool een uitkomst.

‘Het is een leuke, voordelige, laagdrempelige manier om snel met kandidaten in contact te komen. En tegelijkertijd je als werkgever te positioneren als mogelijk interessante partij om voor te werken. Fasten kent men meestal wel van de locatie waar we gevestigd zijn, maar wat we precies doen is nog vrij onbekend in de regio.’

Een opstapje om in contact te komen met kandidaten

De Talentpool is een eerste opstapje om in contact te komen met geschikte kandidaten uit de regio. Later onderzoek je samen met de betreffende kandidaat of het werkelijk past. Dan kun je kijken of iemand nog groeipotentie heeft en inschatten of iemand een duurzame match is voor de functie.

De privacy van de kandidaten is gewaarborgd

Je kijkt als werkgever samen met Kimberley welke kandidaten hebben gereageerd op je vacature in de nieuwsbrief. Degene die je interessant vindt, kun je er direct uitpikken. Kimberley fungeert als een soort intermediair en denkt ook met je mee. Wanneer er niemand op je vacature heeft geklikt, laat ze je kandidaten zien die misschien interessant zijn.

Maar het gaat altijd interactief om de privacy van de kandidaten te beschermen.

Fasten en De Talentpool

Gitte kent Michiel al wat langer. Bij haar vorige werkgever heeft ze ook met hem gewerkt. Michiel is expert in recruitment marketing,  duurzaam ondernemen en oprichter van De Talentpool en De Selectie die 5 jaar bestaat.

Gitte zelf is niet zo lang geleden gestart bij de Innovative Beauty Group. Er zijn daar twee productlijnen waar Fasten er één van is. Binnen de Innovative Beauty Group vullen alle bedrijven elkaar aan om synergie te creëren. Fasten is wereldwijd vertegenwoordigd en biedt grafisch ontwerp, productontwerp en conceptontwikkeling. Bij Fasten doen ze het volledige innovatie-ontwikkelingsproces in-house, vanaf het begin tot aan de uiteindelijke prototyping.

Een goedkope manier van personeel vinden

Geschikte kandidaten zoeken gebeurt bij Fasten nog steeds ook door gebruik te maken van jobboards en databases. Omdat het nu extra moeilijk is in de krappe markt, maken ze nu ook actiever gebruik van een breed scala aan recruitment tools om in de vraag te voldoen. Met De Talentpool is nu binnen een kort tijdsbestek een fulltime Logistics Coordinator gevonden.

En het kost 365 euro per jaar om als bedrijf lid te worden en je talent onbeperkt uit De Talentpool te vissen.

Het is goedkoop en preventief. Dus is dit dan gek of geniaal werven? Oordeel zelf.