Op Zoek naar Talenten - Vacatures snel Invullen - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Op zoek naar talenten – vacatures snel invullen

op zoek naar talenten

Op zoek naar talenten? Meedoen in de verhitte strijd om talent op de arbeidsmarkt – niet doen. Hou je hoofd koel en doe mee met De Talentpool. Het claimen en afschermen van talent is voorbij. Want wij delen ons netwerk en talent in plaats van er om te strijden.

De Talentpool Nederland biedt een simpel en betaalbaar alternatief op de traditionele en commerciële bureaus, arbeidsbemiddelaars en jobsites. Wij gaan samenwerken en samenwerven.

Geen één van de kandidaten is de beste

Moeite met het invullen van vacatures?

Dat kan verscheidene oorzaken hebben. Maar je wil natuurlijk de allerbeste voor die ene vacature. Stel je gebruikt een traditioneel werving- en selectiebureau. En je krijgt een aantal kandidaten voorgeschoteld. Wat als geen van de kandidaten goed genoeg is om aangenomen te worden?

Op zoek naar talenten

Wanneer de druk hoog is om een project in goede banen te leiden of het team compleet te maken, is het verleidelijk om de één na beste aan te nemen. Maar wat als die toch niet goed genoeg blijkt te zijn?

Er worden sowieso vaak slechte matches gemaakt op de traditionele manier.

De Talentpool zorgt ervoor dat je nooit meer haast hebt met vacatures

Want die manier van werven is preventief.

Wees alleen tevreden met het allerbeste. Ook als je haast hebt met iemand aannemen.

Soms vind je juist een droom kandidaat maar  is diegene net niet de juiste voor de aangeboden functie. In plaats van dit talent te laten gaan, kan het veel opleveren om juist het werk aan te passen aan de kandidaat in plaats van andersom. Sommige taken kunnen waarschijnlijk best  op een andere manier gedaan worden of passen beter bij iemand anders.

Creativiteit

Veel vacatures worden nog ingevuld op basis van diploma’s en cv. Maar dat levert langt niet altijd een goede en langdurige samenwerking op. Talent laat zich niet vangen in een diploma. Zelfs niet in een sollicitatiebrief of sollicitatiegesprek.

De zoektocht naar het juiste talent voor je organisatie gaat veel verder dan dat.

Op zoek naar talenten en hun persoonlijkheid

Vaardigheden kunnen worden aangeleerd, maar persoonlijkheid niet. De persoonlijkheid van je mogelijke nieuwe collega is in de zoektocht van onderschat belang.

Sollicitatiegesprekken zijn stressvol voor beide partijen. Zowel de kandidaat als de werkgever hebben een korte tijd om indruk te maken – voor een zeer ingrijpende gebeurtenis – en als het goed is voor de lange termijn.

De beste kandidaat is niet altijd de beste sollicitant

Het doel is om de beste persoon voor de functie aan te nemen. Het is om te beginnen al de vraag of de besten zijn uitgenodigd om te solliciteren. Daarnaast is het de vraag of je de beste kandidaten krijgt voorgesteld door een standaard recruitmentbureau of uitzendbureau.

De manier waarop iemand door een sollicitatiegesprek heen komt, zegt lang niet altijd wat over het daadwerkelijke toekomstige functioneren in een bepaalde rol.

Hoe presteert jouw bedrijf in het sollicitatieproces?

Als werkgever wil je sterke en gemotiveerde werknemers aantrekken, die kunnen bijdragen aan het succes binnen je organisatie. Daarbij is een grondige selectieprocedure van groot belang.

Maar heb je er ook weleens bij stilgestaan hoe (potentiële) sollicitanten dit proces binnen jouw organisatie ervaren? Een sollicitatieprocedure werkt als een soort beoordeling voor zowel je organisatie als voor de sollicitant.

Jij bent op zoek naar talenten en zij hebben slechte ervaringen met jou

Een groot deel van de sollicitanten heeft slechte ervaringen met sollicitatieprocedures. En realiseer je dat dit direct effect heeft op je reputatie als werkgever.

Wanneer je als werkgever een goed imago hebt, is het veel makkelijker om vacatures snel in te vullen. En om blijvend van je vacatures verlost te zijn: nooit meer vacatures – dat kan niet waar zijn. Het is voor mensen belangrijk om met respect behandeld te worden en in een vroeg stadium duidelijkheid te krijgen over een sollicitatieprocedure.

Kiezen tussen twee soortgelijke vacatures

Als iemand moet kiezen tussen twee soortgelijke vacatures – één bij een bedrijf dat al bekend is – de andere vacature bij een onbekende organisatie – zal diegene in de regel voor het bekende bedrijf gaan.

De filosofie achter employer branding – een vorm van lange termijn marketing, die zich richt op het promoten van een werkgeversimago bij potentiële kandidaten – zorgt er ook voor dat je snel je vacatures kunt invullen.

Ben jij een aantrekkelijke werkgever?

Door het promoten van je naamsbekendheid en je bedrijf neer te zetten als een aantrekkelijke werkgever, zullen kandidaten op den duur sneller zelf de weg naar je organisatie vinden. Bekende bedrijven hebben door hun naamsbekendheid en aantrekkelijke werkgeversimago vrijwel altijd de beschikbaarheid over voldoende kandidaten voor hun vacatures.

Die hoeven niet meer op zoek naar talenten.

De Talentpool

Maar wat als het nog lang niet zover is?

Niet elk bedrijf wordt zo groot en bekend. En dat hoeft ook niet.

Ook als klein en middelgroot bedrijf kun je van je vacatures verlost worden. De Talentpool is een uniek idee en zorgt er voor iedereen voor dat het echte talent binnen handbereik is.

Heb je ook steeds vacatures die wel nooit ingevuld lijken te worden? Jouw openstaande vacatures – een ware nachtmerrie?

Op zoek naar talenten in De Talentpool

Neem eens contact op met ons. Om uitgelegd te krijgen hoe dit nou echt werkt.

Want De Talentpool werkt echt. Het is een simpele en duurzame manier van recruitment. Want hoewel sommige organisaties vechten om talent of zich te pletter zoeken naar talent, houden andere organisaties juist talent over. En niet iedereen die ook daadwerkelijk wordt aangenomen, is absoluut de enige beste.

Vaak zijn er veel meer talenten, die net de baan niet krijgen.

Die vis jij eruit

Of je stopt je eigen overgebleven talent in De Talentpool. Zodat je de volgende keer – misschien wel volgende maand – niet weer opnieuw die hele werving- en selectieprocedure hoeft te doorlopen. Of iemand anders vist jouw overgebleven talent eruit.

Niet erg. Want hoe voller De Talentpool, des te makkelijker jij er ook weer talent uit haalt. Talent dat er door je voormalige concurrent is ingestopt.

Samenwerken en samenwerven in het op zoek zijn naar talenten

Ben je op zoek naar talenten? Meedoen in de verhitte strijd om talent op de arbeidsmarkt – niet doen. Hou je hoofd koel en doe mee met De Talentpool. Het claimen en afschermen van talent is voorbij. Want wij delen ons netwerk en talent in plaats van er om te strijden.