Werken In Je Eigen Stad - De Talentpool Nederland
samen werken, samen werven

Werk en personeel in je eigen stad: simpel met De Talentpool

werken in je eigen stad

De krapte blijft – we moeten teruggrijpen op andere oplossingen. Personeel vinden in je eigen stad is zoiets. Dit lijkt misschien onmogelijk en toch is het juist één van de oplossingen voor je wervingsprobleem. Want werken in je eigen stad – wie wil dat nou niet?

Het is nodig creatief te zijn

Bij Werf& Recruitment & arbeidsmarktcommunicatie beschrijven ze de trends 2023 door Geert-jan Waasdorp in een uitgebreid artikel over die andere oplossingen. De kandidaat moet het middelpunt van alles worden.

Continu geconfronteerd met de schaarste en nauwelijks tot geen reacties op je vacatures meer krijgen: dan is het nodig om verder te kijken dan je gewend bent. En dan moet je dus ook andere dingen dóen.

Creatief zijn.

De Talentpool Nederland is zo’n creatieve andere oplossing

In recruitmentland wordt nu nog vaak gekozen voor methoden die niet meer werken. Als je reguliere aanpak de afgelopen tijd je problemen niet hebben opgelost, is het nodig om anders te werk te gaan. Dus niet nóg meer bureaus, nóg meer sourcing, nóg meer interim recruiters, nóg meer adverteren.

Meer van hetzelfde doen wat niet werkt – dat werkt niet.

Doe het anders: juist nu. Want elke crisis biedt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Er is personeel in je eigen stad

De Talentpool is een non-profit initiatief dat draait op delen. Wij noemen dat circulair recruitment.

Natuurlijk mag je nog steeds de hoofdprijs betalen voor een cv dat via een willekeurige intermediair in je inbox belandt. Maar dat hoeft dus niet. Als bedrijf vind je met de gangbare manier van werven lang niet alle geschikte kandidaten in de regio. En daar zijn er meer van dan je denkt.

Door samen te werken kom je steeds makkelijker in contact met actief werkzoekenden in de buurt. Juist door samen te werven vergroot je de kans dat je op een zeer snelle en voordelige manier nieuwe collega’s vindt. Mensen die graag bij jou willen werken en ook nog lekker dichtbij huis.

Je kunt werken in je eigen stad

Zoek je een nieuwe baan? Werken in je eigen stad was nog nooit zo makkelijk via De Talentpool. Meld je aan. Ontvang alle vacatures bij jou uit de buurt in je mailbox. Reageer op de vacatures naar je eigen keuze.

Dat is alles.

Op Monsterboard en aanverwanten verlies je het overzicht. En je vindt als werkzoekende zeker niet alle vacatures in je regio.

Hier wel.

Het verschil met de andere talentpools

Het verschil met de al bestaande talentpools is het samenwerken. Bij De Talentpool Nederland werken bedrijven in de regio samen. Ze maken gebruik van elkaars wervingsinspanningen. Ze delen de overcapaciteit van beschikbaar talent.

Recruitmentbureaus werken al langer met talentpools. Een talentpool is in feite niets meer dan een database met potentiële kandidaten voor vacatures binnen één bepaald bedrijf. En steeds meer bedrijven hebben ook hun eigen talentpool. Maar de mensen in die database belanden hier allemaal in vanuit één gedeelde factor: interesse in een bedrijf.

En bij bijvoorbeeld een UWV kan iedere werkloze zich aanmelden. Dat geldt ook voor organisaties zoals Indeed of LinkedIn.

Als bedrijf stop je daar geen talent in.

De Talentpool heeft een andere insteek

Bij De Talentpool kunnen bedrijven zelf zoeken in een bak met talent dat ze er – ook – zelf in hebben gestopt.

Een belangrijk idee achter De Talentpool is dat bij meerdere geschikte kandidaten voor een functie er toch maar één kan worden aangenomen. Terwijl een bedrijf binnen een jaar misschien meerdere keren vacatures heeft voor diezelfde functie.

De al geschikt gebleken kandidaten zitten dan in De Talentpool en die kun je daar gratis uithalen.

Circulair recruitment: powered by De Selectie

Samen werken. Samen werven. Samen doelen bereiken.

De Selectie is de eerste organisatie in Nederland die circulair recruitment introduceert. De Selectie stimuleert hiermee de samenwerking in de regio en geeft op een creatieve manier invulling aan duurzaam recruitment en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het is belangrijk dat je de wind in de zeilen houdt: het probleem op de arbeidsmarkt wordt namelijk alleen maar groter. Juist door elkaar te helpen en samen te werken bereik je meer dan alleen.

Hoezo schaarste?

Je wil in 2023 succesvol kunnen recruiten. Dan is het dus vooral belangrijk hoe je dit proces inricht. En het is er echt hoor: het werkzoekend talent in jouw regio. Dus hoezo krapte?

Werkzoekenden melden zich nog steeds aan bij De Talentpool om een baan in hun buurt te vinden. Het succes van circulair recruitment heeft zich via De Talentpool Westfriesland ook naar IJsselland verspreid met als resultaat De Talentpool IJsselland.

Een andere oplossing is werken in eigen stad

Is het tijd voor weer een nieuwe talentpool? De Talentpool Westfriesland breidt zich steeds verder uit. De kracht van die regionale talentpools is tweeledig: voor werkzoekenden het werken dichtbij huis en voor de deelnemende bedrijven de onderlinge samenwerking en kruisbestuiving.

Word ook partner van De Talentpool Nederland in je eigen regio en vind die andere oplossing.

Of schrijf je in en ga werken in je eigen stad.